Доступність посилання

ТОП новини

ШАНСИ НА ПРОХОДЖЕННЯ У ПАРЛАМЕНТ НА ВИБОРАХ-2006 НА СЬОГОДНІ МАЮТЬ 5 ПАРТІЙ – ОПИТУВАННЯ ЦЕНТРУ РАЗУМКОВА


Як повідомив провідний експерт Центру Разумкова Олександр ЛИТВИНЕНКА, на запитання “Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради і до виборчого бюлетеню були включені такі партії, за яку партію Ви б проголосували?”, респонденти відповіли наступним чином:

За “Народний Союз “Наша Україна” – 27,3%; за Партію регіонів – 15,6%; за Всеукраїнське об''єднання “Батьківщина” – 8,7%; за Комуністичну партію України – 5%; за Соціалістичну партію України – 4,8%.

Шанси на подолання виборчого бар''єру мають також Народна партія і Прогресивна соціалістична партія України (за них проголосувало б по 2% громадян), Всеукраїнське об''єднання “Жінки за майбутнє” – (1,7%), партія “Наша Україна” – 1,6%, партію зелених України - 1,3%, Соціал-демократична партія України (об''єднана) – 1,2%.

Наведені дані, на думку О.ЛИТВИНЕНКА, засвідчують високий рівень довіри громадян до влади, оскільки НСНУ і ВО “Батьківщина” значною мірою ототожнюються зі своїми лідерами – Президентом і прем''єр-міністром України.

Водночас, на думку О.ЛИТВИНЕНКА, другий за рівнем рейтинг Партії регіонів, “є свідченням стабільної електоральної підтримки противників діючої влади, завданням яких у передвиборний період буде консолідація свого електорату”.

Опитування проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 8 по 14 квітня 2005р. в усіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG