Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародне співтовариство гостро відреагувало на теракти в Лондоні


Учасники саміту “великої вісімки”, який відбувається у Шотландії, наголосили на необхідності згуртуватися перед загрозою терористичних акцій.

Учасники саміту “великої вісімки”, який відбувається у Шотландії, наголосили на необхідності згуртуватися перед загрозою терористичних акцій.

Канцлер Німеччини Герхард Шредер заявив, що не можна дозволити терористам знищити людські цінності та стиль життя. Ось чому необхідно на міжнародному рівні зробити усе можливе для перемоги над тероризмом, сказав Герхард Шредер.

Держсекретар США Кондоліза Райс, відвідавши британське посольство у Вашингтоні, зазначила, що цей напад продемонстрував варварство терористів. Вона висловила співчуття сім’ям загиблих і побажання пораненим якнайшвидшого одужання.

Міністр оборони США Дональд Рамсфельд заявив: “Ми вільні, і ми цінуємо нашу свободу. Ми хочемо пересуватися за власним бажанням і робити те, що захочемо, і, звичайно ж, ми вразливі перед тими, хто вбиває безневинних чоловіків, жінок та дітей”.

А ось що сказав генеральний секретар НАТО Яаап де Хооп Схеффер: “Терористи можуть завдати удару де завгодно. Їхня мета – зруйнувати наше вільне, відкрите й демократичне суспільство”, - заявив генеральний секретар НАТО.

Голова Єврокомісії Жозеф Мануель Баррозу, у свою чергу, наголосив: “Вони – злочинці. Їхні дії абсолютно нелогічні і спрямовані проти невинних людей. І вони атакували не лише Великобританію, а й увесь цивілізований світ. Ми категорично засуджуємо їх і висловлюємо співчуття усім постраждалим внаслідок терактів”, - сказав голова Єврокомісії.

Президент Франції Жак Ширак заявив: “Ці терористичні напади, поза всяким сумнівом, лише зміцнили єдність та солідарність “великої вісімки”.
XS
SM
MD
LG