Доступність посилання

ТОП новини

В Японії відзначають 60-річчя з дня капітуляції у Другій світовій війні


Прем’єр країни Дзюн’їтіро Коїдзумі, виступаючи на церемонії у Токіо, вибачився перед державами, постраждалими від японської агресії: “Багато болю та шкоди заподіяла наша країна під час війни. Я співчуваю усім постраждалим. У річницю капітуляції японський кабінет оприлюднив спеціальну заяву, де висвітлені наші помилки у минулому і закріплене наше рішення ніколи у майбутньому не дозволити втягнути нас у військовий конфлікт, зробити все можливе для процвітання миру на землі”.

Прем’єр країни Дзюн’їтіро Коїдзумі, виступаючи на церемонії у Токіо, вибачився перед державами, постраждалими від японської агресії:

“Багато болю та шкоди заподіяла наша країна під час війни. Я співчуваю усім постраждалим. У річницю капітуляції японський кабінет оприлюднив спеціальну заяву, де висвітлені наші помилки у минулому і закріплене наше рішення ніколи у майбутньому не дозволити втягнути нас у військовий конфлікт, зробити все можливе для процвітання миру на землі”.

Голова японського уряду відмовився від традиційних відвідин храму Ясунукі, де увічнена пам’ять про загиблих у війні японців та страчених військових злочинців. Ці візити викликали бурхливі протести у країнах Східної Азії, де храм вважають символом японського мілітаризму.

Цими днями 60-у річницю звільнення від японської окупації відзначають у Китаї, Південній Кореї та КНДР.
XS
SM
MD
LG