Доступність посилання

ТОП новини

Цієї суботи національна збірна України з футболу зустрічатиметься з командою Грузії в черговому відбірному матчі до світової першості.


Геннадій Мороз

Київ, 31 серпня 2005 - Переможний підсумок цього поєдинку достроково виводить команду Олега Блохіна у фінал майбутнього чемпіонату в Німеччині. У середу наставник головної футбольної команди України розповів журналістам про підготовку збірної до матчу в Тбілісі, який таки має всі шанси стати історичним для українського футболу.

До чергових поєдинків у відбірному турнірі до майбутньої світової першості в складі збірної України готується 22 футболісти. Останнім на збір прибув екс-дніпропетровець Олег Венглинський. Який лише в понеділок дебютував в складі свого нового клубу—афінського АЕКа в матчі чемпіонату Греції. У найближчому поєдинку зі збірною Грузії українській команді не зможуть допомогти дискваліфікований півзахисник Олег Гусєв, а також травмований форвард Андрій Воробей. Як заявив наставник збірної Олег Блохін, певні ушкодження, які можуть завадити футболістам зіграти, мають також захисник Сергій Федоров і капітан команди Андрій Шевченко.

Олег Блохін:” Шевченко не тренувався останнім часом. У нього ушкоджено гомілкостоп - така болюча травма. Він, звичайно ж, дуже хоче зіграти з грузинами, рветься в бій. І все ж, напевно, його участь у матчі будемо визначати вже в останній день”.

Нагадаємо: щоб вирішити питання виходу у фінал Чемпіонату світу з футболу, українській збірній необхідно здобути у заключних матчах лише три очки. Багато хто в Україні сподівається, що це завдання Шевченко і компанія зможуть виконати вже найближчої суботи. Одначе, як з’ясувалося, Олегові Блохіну відверто не подобається загальний настрій на матч з грузинами, як на останній бій.

Олег Блохін: “Я сказав хлопцям, що усі ці розмови про особливий статус цього матчу ( ніби нам кров з носа потрібна перемога) -це не зовсім вірно. Звичайно, не хотілося б затягувати оформлення путівки на чемпіонат до останнього. І тим не менш ми маємо ще три гри. І говорити, що саме цей матч вирішальний-такий настрій може лише зашкодити. Це зайві нерви, зайвий мандраж. До суботнього матчу ми готуємося, як до будь-якого іншого поєдинку. І налаштовуватися на матч з грузинами потрібно, як на всі попередні”.

Підготовка збірної на базі у Кончі-Заспі, що під Києвом продовжиться у четвер. А вже у п’ятницю вранці головна футбольна команда України вирушає до Тбілісі. Де в суботу в матчі проти команди Грузії все ж таки спробує вирішити завдання дострокового виходу у фінал світової першості.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG