Доступність посилання

ТОП новини

У Нью-Йорку в рамках сесії Генеральної асамблеї ООН розпочалася найбільша річна зустріч глав держав та урядів, які обговорюють реформування ООН


У Нью-Йорку в рамках сесії Генеральної асамблеї ООН розпочалася найбільша річна зустріч глав держав та урядів, які обговорюють реформування ООН

На цей найбільший форум лідерів держав світу зійшлося понад 150 глав президентів, прем’єр-міністрів і монархів. Головним завданням цьогорічної Генеральної Асамблеї ООН є зробити більш ефективним та менш бюрократизованим і голослівним цей міжнародний форум.

Генеральний секретар ООН Кофі Аннан уже у вівторок висловив глибоке невдоволення тим, що учасники ООН не змогли знайти консенсусу, наприклад, стосовно домовленості про роззброєння та нерозповсюдження зброї масового знищення.

«Це справжня ганьба. Ми два рази цього року провалили спроби ухвалити нові договори стосовно нерозповсюдження та роззброєння....Я сподіваюся, що лідери сприймуть це як реальний виклик схаменутися і проявити лідерство у цій важливій справі» ,- заявив генеральний секретар ООН Кофі Аннан.

Відкриваючи пленарні засідання, Кофі Аннан наголосив на тому, що досягнення такого договору є необхідним у час, коли зброя масового знищення становить загрозу для усіх, зокрема «у світі під загрозою терористів з глобальними амбіціями». Кофі Аннан, у шістдесяту річницю від заснування ООН закликав лідерів країн світу продовжити процес реформування цього міжнародного форуму:

«Я закликаю вас як лідерів світу - особисто і колективно продовжити працювати на планом реформ ООН і з наполегливістю та далекоглядністю працювати для досягнення реального консенсусу», – заявив генеральний секретар ООН Кофі Аннан.

А президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш під час виступу на пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН заявив:

«Якщо держави-члени бажають, щоб організацію Об’єднаних Націй поважали, щоб вона була шанована та ефективна, то вони повинні домогтися того, щоб вона була дійсно гідна поваги».

Глава американської держави наголосив на тому, що ООН повинна бути ефективною, позбавленою корупції та відповідальною перед народами, яким служить.

Президент України Віктор Ющенко на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку виступить у четвер.
XS
SM
MD
LG