Доступність посилання

ТОП новини

Прихід до влади правоцентристської коаліції у Польщі свідчить, що політика Варшави у сфері відстоювання національних інтересів буде більш прагматичною


Таку думку висловив радіо “Свобода” президент українського фонду “Співдружність” Сергій Телешун.

Таку думку висловив радіо “Свобода” президент українського фонду “Співдружність” Сергій Телешун:

“Останнім часом Україна і Польща незалежно від своїх політичних поглядів виходили зі спільної стратегічної позиції, і зміна особистостей серйозно впливати на відносини між двома державами не буде. Але для поляків більш характерні внутрішні складові - це сформувати уряд, вирішити соціально-економічні питання, які для поляків сьогодні більш первинні. Разом з тим структури, що відповідають за зовнішню політику, будуть підтримувати тісні стосунки з Україною”.

Свою думку з приводу майбутніх українсько-польських відносин в інтерв’ю Радіо Свобода висловив і український політолог Максим Каменецький:

“Результати парламентських виборів істотно на зовнішню політику Польщі стосовно України не вплинуть. Партії правого спрямування на перше місце ставлять свою державу, з цієї точки зору від них було б недоцільно чекати, що у випадку приходу до влади, вони будуть відстоювати українські інтереси на шляху євроінтеграції”.
XS
SM
MD
LG