Доступність посилання

ТОП новини

Понад 6 тисяч мешканців Вінниці можуть залишитися без роботи внаслідок рішення міськради ліквідувати 27 торговельних майданчиків


Сьогодні понад 2 тисячі працівників ринків вийшли до міськради з протестом проти такого рішення.

Сьогодні понад 2 тисячі працівників ринків вийшли до міськради з протестом проти такого рішення.

Про ситуацію, що склалася у місті, кореспонденту радіо Свобода повідомив адвокат учасників протесту Валерій Палій:

“Відбуваються корупційні розборки у нас у Вінниці. Змінилися угруповання, що прийшли до влади після виборів. Це угруповання нашого мера, батько якого контролює ринок у місті “Юность” – це Гройсман, і секретар Вінницької міської ради Моргунов, контролює один з величезних ринків. Вони беруть монополію над усіма іншими і почався у нас перерозподіл впливу”.

Сьогодні протестуючі розблокували рух транспорту на одному із проспектів міста, однак припиняти акції не збираються.

Про вимоги учасників протесту адвокат Валерій Палій сказав наступне:

“Щоб влада негайно зупинила виконання незаконних рішень (щодо ліквідації ринків), сіла з нами за стіл переговорів і з нашою участю або скасувала і в новій редакції подала, або внесла зміни в ці самі рішення. Щоб влада заключала з людьми договори, брала з них певні збори, щоб влада переселила цих людей на конкретні торгові місця”.

Мер Вінниці Володимир Гройсман вже пообіцяв не забирати діючі стаціонарні місця у людей, поки не запрацює муніципальний ринок.

Тиждень тому Вінницька міськрада вирішила ліквідувати 27 торговельних майданчиків, де, як стверджують чиновники, відбувалася стихійна торгівля.

На думку депутатів, на цих майданчиках торгували низькоякісною продукцією без відповідних документів.
XS
SM
MD
LG