Доступність посилання

ТОП новини

“Народний Союз Наша Україна” вимагає від парламенту дозволити допуск іноземних військових підрозділів на територію України для участі у навчаннях


У заяві партії зазначається, що “зумисне нагнітання окремими політичними силами за безпосередньої участі Москви суспільної ситуації в Криму навколо міжнаціональних військових навчань загрожує не тільки міжнародному іміджу країни, а й національній безпеці та національним інтересам України”


У заяві партії зазначається, що “зумисне нагнітання окремими політичними силами за безпосередньої участі Москви суспільної ситуації в Криму навколо міжнаціональних військових навчань загрожує не тільки міжнародному іміджу країни, а й національній безпеці та національним інтересам України”.

“Наша Україна” вказує на те, що військові навчання в такому форматі регулярно проводяться з 1997 року – з часів президентства Кучми та прем’єрства Януковича, подібні навчання декілька років проводить і Росія.

Проте, як зазначається у заяві, цинізм і провокації політичних сил, які неодноразово зраджували національні інтереси народу України, полягають якраз у тому, що вони зумисне нагнітають “антинатівську істерію” там, де нема для цього підстав.

Водночас Президія кримського парламенту вважає за недоцільне проводити навчання "Сі-Бриз-2006" у Криму.

Про це йдеться в заяві Президії, в якій висловлюється серйозна стурбованість загостренням суспільно-політичної ситуації в автономії.

Згідно з документом, керівництву Автономної Республіки Крим навіть не повідомили про проведення навчань, що є порушенням конституційних принципів відносин органів державної влади і органів влади автономії.

Президія Верховної Ради Криму звертається до Верховної Ради України з проханням розглянути дане питання в позачерговому порядку, оскільки його затягування може призвести до подальшої ескалації акцій протесту, що поставить під загрозу збереження громадського порядку в Криму, йдеться в заяві Президії.
XS
SM
MD
LG