Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні «Наша Україна», БЮТ і СПУ продовжать консультації з розподілу посад в рамках коаліційної угоди


Напередодні, у п’ятницю, вони повністю узгодили текст коаліційної угоди.


Напередодні, у п’ятницю, вони повністю узгодили текст коаліційної угоди.

Керівник робочої групи від «Нашої України» Роман Безсмертний учора ввечері після завершення зустрічі «Трійки з Президентом України Віктором Ющенком» зазначив:

«Текст угоди повністю узгоджений, немає ніяких розбіжностей. Ми вирішили підписати окремий протокол поза коаліційною угодою, над якою працюватимемо далі».

За словами Романа Безсмертного, у протоколі будуть визначені терміни і механізми розв’язання спірних питань.

Він також наголосив, що однією з тем дискусій залишається пропорційний розподіл посад. «Наша Україна» наполягає саме на пропорційному розподілі», – зауважив Роман Бесмертний.

А лідер БЮТ Юлія Тимошенко наголосила, що у блоку немає жодних претензій до тексту коаліційної угоди: «Той протокол, який винесений за рамки коаліційної угоди, не заважає підписати саму угоду».

Переговори щодо створення парламентської коаліції були заблоковані через бажання Соцпартії України отримати посаду спікера

Про це розповів журналістам у п''ятницю Юрій Єхануров, який брав участь у переговорах.

За його словами, котрі наводить «Українська правда», представники трьох політичних сил звернулися до президента України Віктора Ющенка, «тому що не могли домовиться».

Юрій Єхануров розповів, що право вибору було надано політичній силi, котра здобула найбільше голосів: «Вибір був за Юлiєю Володимирівною. Вона сказала: я обираю посаду прем''єра. Йшлося не про себе, а про полiтичну силу».

Другою мала обирати «Наша Україна», оскiльки вона посiла друге мiсце на виборах. «Ми сказали, що ми обираємо посаду спiкера. Третя сила – Мороз, соцiалiсти – вони також обирають спiкера. Ну як же це? Так не можна! I, отже, ми не домовилися», – сказав Юрій Єхануров.

Він додав, що саме тому вони пішли до президента, «доповіли про обстановку, дуже довго говорили». «Президент навіть запропонував Морозу одну з посад, яка належить до квоти президента. Він відмовився», – зазначив Юрій Єхануров. А на уточнення, чи йдеться про посаду секретаря РНБО, він не відповів.

Президент Віктор Ющенко сьогодні о 18:00 виступить із радіозверненням, у якому висловить свою позицію щодо формування парламентської коаліції. Про це сказано у повідомленні прес-служби глави держави.
XS
SM
MD
LG