Доступність посилання

ТОП новини

О. Мороз звинувачує “Нашу Україну” в зриві переговорів з СПУ та БЮТ і в веденні переговорів з Партією регіонів


Якщо «Наша Україна» хоче ставити на перше місце питання про задоволення бізнесових інтересів певних своїх представників, тоді їй «очевидно треба шукати інші конфігурації в коаліції». Про це заявив лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз в інтерв’ю журналістам.

Якщо «Наша Україна» хоче ставити на перше місце питання про задоволення бізнесових інтересів певних своїх представників, тоді їй «очевидно треба шукати інші конфігурації в коаліції». Про це заявив лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз в інтерв’ю журналістам.

«Я добре знаю, що «Наша Україна» з цього приводу давно веде переговори (йдеться про переговори з Партією регіонів України) з дозволу Президента України», - наголосив О.Мороз.

Як передає кореспондент УНІАН, лідер соціалістів наголосив, що найбільше його дивують коментарі з приводу вчорашньої ситуації, яка склалася в переговорному процесі між «Нашою Україно», БЮТ та СПУ з боку Президента України Віктора Ющенка, «оскільки він не один раз заявляв, що він не є суб’ктом переговорів, і що його не треба брати в такому сенсі до уваги».

У своєму суботньому радіозверненні до українського народу В. Ющенко заявив, що процес формування коаліції має відбуватися з урахуванням результатів виборів. “Це означає, що БЮТ, який набрав більше 22% голосів виборців, першим обирає посаду – прем’єра чи голови Верховної Ради. Блок «Наша Україна», який набрав близько 14%, має право наступним назвати посаду, на яку претендує. СПУ, яку підтримало близько 5% виборців, третьою називає свої кадрові пріоритети. Ми повинні поважати вибір народу України – це обов''язок кожного відповідального політика, кожного, хто у своїй діяльності дотримується принципів демократії”, - наголосив В. Ющенко.

О. Мороз зазначив, що всі чудово усвідомлюють, що «уособленням «Нашої Укораїни» є почесний голова партії - Президент України». «І очевидно, він повинен привести до тями декого зі своїх однопартійців, для яких бізнесовий інтерес і можливість через інструменти влади більше важить, ніж інтереси держави і стабільність у владі». – наголосив лідер СПУ.

За його словами, на сьогодні в оточенні В. Ющенка є «нові так звані антикризові менеджери, як це було і при Президентові Л. Кучмі». Він зазначив, що від них не було сигналів в напрямку створення коаліції. «І до останнього часу вироблялася концепція, як знайти крайнього в тому, щоб показати, що коаліція не може бути створена у форматі цих політичних сил, акцентував О. Мороз.

За його словами, СПУ наполягає на тому, щоб було збережено баланс влади. Він підкреслив, що «Наша Україна» вже представлена у владі Президентом В. Ющенком, БЮТ буде представлена прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, а представник СПУ мав би стати головою Верховної Ради.

О. Мороз зазначив, що СПУ пішла назустріч Президенту, щоб «поза квотою розподілялися посади міністра оборони, міністра закордонних справ, голови НБУ, керівника СБУ та губернаторів областей». «Виявляється, що і це не влаштовує, виявляється, і цього мало, виявляється, що партія, яка взяла 13-14 відсотків на виборах, повинна виконувати керівні функції так само, як це виконувала СДПУ(о), свого часу взявши 6 відсотків підтримки в населення», - сказав лідер СПУ. Він наголосив, що «це абсолютно неправильно».

О. Мороз вважає, що сьогодні йдеться про розподіл портфелів, що дуже «турбує конкретних людей в «Нашій Україні» як інструмент задоволення своїх бізнесових інтересів».
XS
SM
MD
LG