Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні немає достатніх правових підстав стверджувати, що існує передбачена Конституцією народна ініціятива провести референдум про членство України в НАТО і ЄЕП


Заступник голови ЦВК України Микола Мельник навів численні приклади порушень і просто фальсифікацій при збиранні підписів за такий референдум. Наразі за ними порушили 16 кримінальних справ.

Так уважає заступник голови Центральної виборчої комісії України Микола Мельник.

В інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня» він навів численні приклади порушень і просто фальсифікацій при збиранні підписів за такий референдум, що їх установили дві лише часткові перевірки. Наразі за ними порушили 16 кримінальних справ. За словами Мельника, на підставі перевірок можна стверджувати, що ці порушення мають системний і організований характер, а не є випадковими чи епізодичними.

На думку Мельника, через це ЦВК навряд чи зможе затвердити підсумковий протокол про загальні підсумки збирання підписів на підтримку цього референдуму.

Референдум щодо вступу України до НАТО і до Єдиного економічного простору кількох країн – учасниць СНД ініціювала Соціял-демократична партія України (об’єднана).

До ЄЕП Україна вже вступила 2004 року, коли Верховна Рада ратифікувала угоду про створення ЄЕП.
XS
SM
MD
LG