Доступність посилання

ТОП новини

Учасники коаліційних переговорів між «Нашою Україною», Блоком Юлії Тимошенко і Соціялістичною партією по-різному коментують результати сьогоднішнього кола


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко звинувачує «Нашу Україну» в «штучному затягуванні часу» на переговорах. Керівники «Нашої України» відкидають звинувачення БЮТ. Лідер фракції «Нашої України» Роман Безсмертний упевнений, що «помаранчеву» коаліцію таки створять.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко звинувачує «Нашу Україну» в «штучному затягуванні часу» на переговорах.

За її словами, це підтвердила сьогоднішня зустріч, бо «Наша Україна», як стверджує Тимошенко, знову почала порушувати вже узгоджені питання й висувати вимоги, що суперечать конституції. На її думку, причина в тому, що «Наша Україна» ще не визначилася, яку створювати коаліцію – демократичну чи з Партією реґіонів. При цьому, заявила лідерка БЮТ, її блок уже готовий підписати коаліційну угоду.

Водночас інший представник керівництва БЮТ Микола Томенко заявив, що сьогоднішні переговори закінчилися успішно – на них погодили «все, що можна погодити».

Керівники «Нашої України» відкидають звинувачення БЮТ.

Лідер фракції «Нашої України» Роман Безсмертний наголосив, що заяви про зволікання не відповідають дійсності. За його словами, політрада «Нашої України» і всі відповідні партійні органи вже висловилися за створення «помаранчевої» коаліції. Водночас він додав, що процес пошуку компромісів триває, і після сьогоднішніх переговорів із чотирьох проблемних питань залишилося «два і половинка». Безсмертний упевнений, що «помаранчеву» коаліцію таки створять.

Голова секретаріяту президента Олег Рибачук, спостерігач на переговорах, назвав неправдою твердження Юлії Тимошенко, що «Наша Україна» весь час висуває нові умови.

Тим часом голова політради Соцпартії Йосип Вінський заявив, що сьогодні сторони «не домовилися». Він стверджує, що так сталося з вини «Нашої України».

А інший представник СПУ Василь Цушко вважає, що з коаліцією «все буде добре».
XS
SM
MD
LG