Доступність посилання

ТОП новини

У парламентi України офiцiйно оголосили про створення коаліції


Голова засiдання Верховної Ради Адам Мартинюк оголосив про формування та реєстрацiю в апаратi парламенту коалiцiї в складi 239 депутатiв, якi особистими пiдписами пiдтвердили своє членство в коалiцiї. Мартинюк зачитав список депутатiв-представникiв блоку "Наша Україна", Блоку Юлiї Тимошенко та Соцiалiстичної партiї, що увiйшли до більшості


Голова засiдання Верховної Ради Адам Мартинюк оголосив про формування та реєстрацiю в апаратi парламенту коалiцiї в складi 239 депутатiв, якi особистими пiдписами пiдтвердили своє членство в коалiцiї.

Мартинюк зачитав список депутатiв-представникiв блоку "Наша Україна", Блоку Юлiї Тимошенко та Соцiалiстичної партiї, що увiйшли до більшості.

Про створення коаліції між БЮТом, “Нашою Україною” та соціалістами сьогодні з парламентської трибуни оголосила Юлія Тимошенко:

“Мені випала велика честь оголосити ту новину, на яку вже багато місяців, на жаль, чекає вся країна. Я хочу оголосити, що на цю хвилину коаліція демократичних сил в складі “Нашої України”, БЮТ, Соціалістичної партії створена”.

Переговори про створення коаліції БЮТ, “Наша Україна” та соціалісти вели з лютого цього року.

У процесi формування коалiцiї поставили крапку. Про це заявив Президент Віктор Ющенко пiсля виїзного засiдання колегiї МВС:

“В українськiй полiтицi вперше за 15 рокiв складають iспит на самоздатнiсть у стiнах парламенту сформувати більшість. Більшість не формує Президент, ми не творимо її за рахунок кримінальних чи інших переслідувань. Мова йде про те, що спочатку треба сформувати ясни діалог”.

Президент зауважив, що навiть тi питання, якi не регулює Конституцiя, у рамках полiтичної угоди вдалося закрiпити за взаємною домовленiстю. Вiктор Ющенко зауважив, що йому важко сказати, чи залишиться мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Луценко на своїй посадi, але водночас вiдзначив позитивну динамiку змiн у мiнiстерствi.
XS
SM
MD
LG