Доступність посилання

ТОП новини

Кожен третій держслужбовець у Дніпропетровській області не має вищої освіти


Хоча українське законодавство не дозволяє брати на подібну роботу людей без дипломів вищих навчальних закладів.

За інформацією Головного управління державної служби, зараз в області 5% чиновників не мають не лише вищої освіти, а навіть середньо-спеціальної.

Більшість із них — це люди пенсійного та передпенсійного віку, яких звільнити з посад дуже важко. Та й довести непрофесійність держслужбовця практично неможливо, — сказав у коментарі Радіо Свобода начальник обласного фінансового управління Юрій Бірюков: “Людина не може бути звільнена за низькі професійні досягнення, або понижена. Її можна тільки звільнити за якесь порушення дисципліни. Тобто, якщо він ходить на роботу, працює встановлений час, то немає такої причини й можливості”.

Відтак державній службі на Дніпропетровщині бракує молодих і кваліфікованих спеціалістів, особливо чоловіків. На роботу в дніпропетровські держструктури йдуть переважно жінки — їх там майже три чверті.

Зараз число державних службовців в області сягає двадцяти тисяч. Вакантні —десятки посад.

У травні обласна прокуратура викрила 27 державних службовців Кривого Рогу, які мали фальшиві дипломи про освіту, нібито отриману в столичних ВНЗ. Зараз ці справи розглядають суди.
XS
SM
MD
LG