Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів блокуватиме роботу Верховної Ради, доки не виконають її вимоги, і готова до розпуску парламенту


Про це заявив лідер фракції Віктор Янукович. “Регіонали” вимагають від учасників коаліції керівних посад у деяких парламентських комітетах. А обрання спікера та прем’єра, на їхню думку, має відбуватися за регламентом, тобто таємним голосуванням і не в пакеті, як пропонують коаліціанти.


Про це заявив лідер фракції Віктор Янукович.

“Регіонали” вимагають від учасників коаліції керівних посад у деяких парламентських комітетах. А обрання спікера та прем’єра, на їхню думку, має відбуватися за регламентом, тобто таємним голосуванням і не в пакеті, як пропонують коаліціанти.

Також серед вимог Партії регіонів - відновлення з початку процедури приведення до присяги суддів Конституційного Суду і обов’язкове припинення суміщення повноважень чиновників і народних депутатів.

Янукович висловив готовність блокувати роботу парламенту протягом 30 днів, якщо в цьому буде потреба.

За Конституцією, Президент має право розпустити парламент, якщо впродовж 30 днів депутати не зберуться на засідання.

Коаліція пропонує опозиції крісла перших заступників голів всіх комітетів. Представник Партії регіонів Дмитро Святаш зауважив: “Згідно з Конституцією і з Регламентом, голови комітетів обираються пропорційно від чисельної кількості комітетів. Таким чином, те, що нам, як опозиції, залишала коаліція, нас не просто не влаштовує, це суперечить чинному Регламенту. Я переконаний, що голова бюджетного комітету, голова комітету з питань свободи слова, боротьби з організованою злочинністю та корупцією, та законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності мають належати опозиції”.

Натомість члени коаліції такий розподіл парламентських комітетів вважають вмотивованим. “Нашоукраїнець” Роман Зварич: “В американському Конгресі, як в нижній, так і в верхній палатах, всі посади керівників комітетів має правляча партія, а всі посади перших заступників має меншість. Це нормальна практика”.

На чергове засідання парламенту народні депутати зберуться у четвер.
XS
SM
MD
LG