Доступність посилання

ТОП новини

10 постраждалих від Скнилівської трагедії позиваються проти України


Вони надіслали позови до Європейського суду з прав людини, ще 50 осіб готують подібні звернення.

Вони надіслали позови до Європейського суду з прав людини, ще 50 осіб готують подібні звернення. Потерпілі вимагають визнати на державному рівні факт авіакатастрофи на Скнилові 27 липня 2002 року як ганебний злочин проти українського народу.

Також у позові потерпілі внаслідок падіння військового літака СУ-27 вимагають, щоб військові вибачились перед ними, збільшити термін покарання другому пілоту Юрію Єгорову з 8 до 14 років, а також збільшити суми компенсацій потерпілим за заподіяну шкоду.

Громадська організація “Скнилівська трагедія” ініціює пішу ходу з 6 потерпілих до Страсбурга. У такий спосіб вони хочуть привернути увагу міжнародної громадськості до події 27 липня 2002 року. У цей день під час проведення авіашоу винищувач СУ- 27 впав на глядачів.

Внаслідок катастрофи загинули, за офіційними даними, 77 осіб, із них 28 дітей. 12 людей осіб залишились інвалідами на усе життя. За кримінальною справою, 570 осіб визнали потерпілими.

Військовий апеляційний суд торік виніс вирок у справі Скнилівської трагедії. Високі офіцерські чини, які відповідали за проведення авіашоу не покарані.
XS
SM
MD
LG