Доступність посилання

ТОП новини

Президент внесе до парламенту кандидатуру прем’єра Януковича не раніше 25 липня і лише за умови прийняття присяги у суддів Конституційного Суду


Про це повідомила речниця глави держави Ірина Грищенко До Секретаріату Президента вже надійшла кандидатура на посаду прем’єр-міністра від антикризової коаліції. На цю посаду претендує Віктор Янукович.


Про це повідомила речниця глави держави Ірина Грищенко

До Секретаріату Президента вже надійшла кандидатура на посаду прем’єр-міністра від антикризової коаліції. На цю посаду претендує Віктор Янукович.

За словами прес-секретаря Президента Ірини Геращенко, Віктор Ющенко саме це подання розцінює як законне і, за Конституцією, він має 15 днів на його розгляд.

У свою чергу представник Президента у Конституційному Суді Володимир Шаповал зазначив, що за Основним законом Президент матиме право після 25 липня розпустити ВР, не зважаючи на те, що він має 15 днів, аби подати до парламенту кандидатуру прем’єра.

Ірина Геращенко також зазначила, президент має право, але це не обов’язок – розпускати Верховну Раду, тому рішення щодо цього питання ухвалюватиметься після 25 липня.

Пані Геращенко нагадала, що глава держави все ще вимагає від парламенту прийняти присягу суддів Конституційного Суду, лише після цього він направить на розгляд Верховної Ради кандидатуру прем’єра.
XS
SM
MD
LG