Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина залишається без керівника облради


Облрада Дніпропетровська вчетверте не змогла обрати собі керівника.

Незважаючи на судову заборону проводити сьогодні сесію, обласні депутати від фракції Регіонів, комуністів та частина прибічників Лазаренка все ж таки спробували провести засідання.

До будівлі обласної ради 57 депутатів –“регіоналів”, комуністів та лазаренківців впустили без проблем. Однак двері сесійної зала виявились зачиненими.

Представник державної виконавчої служби зачитав ухвалу суду про заборону проведення сесій облради.

За його словами, таке рішення суд ухвалив у відповідь на позов громадянки, прихильниці Партії регіонів, яка нібито заявила, що доки в апеляційному суді розглядається справа про позбавлення депутатства в облраді “регіонала” Олега Царьова, сесії проводити незаконно.

Це рішення суд, як виявилось, ухвалив ще місяць тому. Однак інформація про нього з’явилася тільки вчора.

“Регіонами” назвали цей судовий позов замовним і оприлюднили прізвище замовника — Микола Швець – кандидат на посаду голови облради від “Нашої України” та БЮТу.

“Ми уважно вислухали судовиконавця, ми уважно прослухали рішення суду. В цьому приписі немає заборони депутатам заходити до залу”, - зауважив народний депутат-“регіонал” Олег Царьов.

Однак брати сесійну залу силою депутати не стали, натомість вирішили провести зібрання в іншому приміщенні.

Зараз у Будинку спілок народні обранці обговорюють політичну ситуацію в області а потім мають намір ухвалити Звернення до Президента, спікера та Генпрокурора із закликом втрутитися.
XS
SM
MD
LG