Доступність посилання

ТОП новини

Президент України продовжує консультації щодо розпуску Верховної Ради


За словами речниці глави держави Ірини Геращенко, Віктор Ющенко на початку зустрічі виклав своє бачення ситуації в країні і наголосив, що, за українським законодавством, отримав право розпустити парламент. Свою позицію щодо ситуації в країні Президент висловить сьогодні ввечері у телезверненні до народу.


За словами речниці глави держави Ірини Геращенко, Віктор Ющенко на початку зустрічі виклав своє бачення ситуації в країні і наголосив, що, за українським законодавством, отримав право розпустити парламент.

Водночас Президент зауважив, що політичну кризу необхідно врегульовувати шляхом переговорів.

Лідер комуністів Петро Симоненко не виключив проведення акцій протесту в разі, якщо Президент вирішить розпустити Верховну Раду.

Він наголосив, що дострокове припинення повноважень Верховної Ради перекреслить результати виборів 2006 року.

Вчора Віктор Ющенко обговорив можливість дострокового припинення повноважень парламенту та підписання Універсала національної єдності з лідерами фракцій БЮТ, “Нашої України” та Партії регіонів.

Сьогодні останній день, коли Президент України Віктор Ющенко мав би внести до парламенту запропоновану коаліцією кандидатуру прем’єра.

Наразі єдиним кандидатом від так званої антикризової коаліції є лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Саме сьогодні завершується 15-денний термін, відведений Президенту Конституцією для здійснення процедури подання кандидатури майбутнього голови уряду.

Свою позицію щодо ситуації в країні Президент висловить сьогодні ввечері у телезверненні до народу.
XS
SM
MD
LG