Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович став прем’єр-міністром України


За відповідне рішення проголосував 271 із 296 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Утрималось – 4 депутати. Проти проголосувало 9 депутатів.


За відповідне рішення проголосував 271 із 296 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Утрималось – 4 депутати. Проти проголосувало 9 депутатів.

Партія регіонів віддала 184 голоси, БЮТ – 6, “Наша Україна” – 30, СПУ – 30, КПУ – 21.

Депутати від Партії регіонів, СПУ та КПУ зустріли це рішення стоячи оплесками. Депутати з “Нашої України” залишились сидіти на своїх місцях.

Президент України Віктор Ющенко, під час офіційного представлення кандидатури Януковича на посаду прем’єра, закликав український парламент до порозуміння. Він наголосив, що у процесі формування коаліції був прихильником помаранчевої коаліції, однак вона була зруйнована. «Її зруйнували не «регіони», а амбіції», - сказав Віктор Ющенко.

Президент висловив переконання, що після підписання Універсалу національної єдності жодна політична сила не є зрадженою. Він зауважив, що Конституція не дає Президенту право ревізії персоналій, але дає право вимагати продовження політичного курсу.

Також Віктор Ющенко висловив думку, що в разі проведення дострокових парламентських виборів їхні результати не змінили б ситуацію. «Ми отримаємо інші результати в разі дострокових виборів? Ні», - зазначив він.

Наприкінці своє промови Президент нагадав, що вніс до Верховної Ради кандидатуру Анатолія Гриценка на посаду міністра оборони і Бориса Тарасюка на посаду міністра закордонних справ.

Також Президент привітав новообраних суддів Конституційного Суду.
XS
SM
MD
LG