Доступність посилання

ТОП новини

Томенко: парламент має розглянути ситуацію з Kyiv Post


Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ має розглянути ситуацію, що склалася довкола газети Kyiv Post. Як заявив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, комісія, головою якої є народний депутат Ірина Геращенко, мала б поінформувати парламент про те, як вона «реагує на ті інші прояви порушення стандартів свободи слова і рівних можливостей для всіх журналістів».

Томенко також заявив, що готовий звернутися до Генерального прокурора, «але мусить бути факт, що посадова особа перешкоджала діяльності чи головного редактора, чи конкретного журналіста».

Водночас лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що з боку влади не було тиску на газету Kyiv Post. «За моєю інформацією, в той період, коли відбувся цей конфлікт, міністр агропромислового комплексу перебував взагалі у відрядженні в Китаї і ні сном, ні духом не чув про те, що там відбувається», – сказав регіонал.

«Я не думаю, що там є якийсь тиск на власників вказаного підприємства в рамках даного питання», – сказав Єфремов. За його словами, там виникають якісь проблеми «у власників цього підприємства у взаєминах з колективом».

Працівники столичної газети Kyiv Post оголосили страйк, протестуючи проти звільнення головного редактора видання Браяна Боннера.

За версією редакції, причиною звільнення головного редактора стала відмова зняти інтерв’ю з міністром аграрної політики і продовольства Миколою Присяжнюком.
XS
SM
MD
LG