Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС визнають дії Франції щодо закриття кордону з Італією


Рішення французької влади зупиняти потяги, які йдуть з Італії, для перевірки документів у пасажирів не суперечить правилам, ухваленим щодо Шенгенської зони, заявила в понеділок комісар ЄС із внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем.

Франція в неділю тимчасово зупинила залізничне сполучення між французьким департаментом Приморські Альпи та італійською Вентімільєю.

Таке рішення було відповіддю на дії італійського уряду, який днем раніше почав видавати біженцям із Тунісу тимчасові дозволи на проживання, що дозволяють їм в’їзд на територію інших країн Шенгенської зони.

Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні висловив протест у зв’язку з інцидентом і назвав дії французької влади порушенням загальноєвропейських принципів і правил Шенгенської зони.

У відповідь речник Європейської комісії Мікеле Черконе заявив, що видані Італією документи не надають нелегальним мігрантам автоматичного права пересуватися Шенгенською зоною: треба ще мати дійсний проїзний документ, підтвердження мети й терміну поїздки, достатньо грошей для проживання протягом трьох місяців та не становити загрози громадському порядкові.
XS
SM
MD
LG