Доступність посилання

ТОП новини

Червоного прапора на посольствах України не буде – Грищенко


Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко

Київ – Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляє, що на посольствах України за кордоном не вивішуватимуться червоні прапори у День Перемоги. Про це він сказав сьогодні під час Години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради, відповідаючи на запитання щодо прийнятого вчора закону про використання на офіційному рівні прапора Перемоги.

«На Посольствах України за кордоном ніхто, принаймні, я не планую вивішувати червоні прапори», – сказав міністр. «На посольствах України за кордоном буде висіти виключно Державний прапор України», – наголосив він.

Як зазначив Костянтин Грищенко, «те, що вирішується всередині країни, треба вирішувати тут, у цьому залі, відповідно до тієї політичної дискусії, яка ведеться серед політичних сил».

«Звичайно, що державна символіка, з якою ми виходимо на міжнародну арену, вона одна, і іншої, я думаю, ніхто в цьому залі не пропонує вивішувати», – додав глава МЗС.

Фракціям більшості наплювати на Конституцію – Яценюк

Член фракції НУ-НС Арсеній Яценюк закликає Президента України Віктора Януковича заветувати ухвалений учора Закон «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років». Про це Яценюк заявив сьогодні з трибуни Верховної Ради.

Він зауважив, що вчора три фракції – Партії регіонів, Народної партії та КПУ – ухвалили цей закон і вкотре «наплювали на Конституцію».

За словами Яценюка, провали в економіці та відсутність реформ влада намагається прикрити саме такими законами. Він заявив, що спочатку влада «здала Чорноморський флот Росії», потім почала знищувати українську мову, оголосила про «незрозумілі відносини» з Митним союзом, а тепер намагається перейти на розрахунки за російський газ у рублях.

Арсеній Яценюк закликав більшість у Верховній Раді: «Якщо ви не любите українську державу і український народ, то здайте паспорти, здайте мандати депутатів і їдьте туди, де вивішують червоні прапори».

Раніше фракція «БЮТ-Батьківщина» виступила із заявою, в якій назвала нав’язування асоціації «перемога – Радянський Союз» відвертим цинізмом із боку влади. «Перемогу у Другій світовій війні здобули люди, народи, а не Компартія Радянського Союзу і Сталін», – мовиться у заяві. У «БЮТ-Батьківщині» переконані, що в державні святкові дні слід використовувати лише Державний прапор України.

21 квітня Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років» (щодо порядку офіційного використання копій прапора Перемоги). Законом передбачено, що «Прапор Перемоги» використовуватиметься під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги. Крім того, передбачено офіційний підйом у День Перемоги копій «Прапора Перемоги» на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG