Доступність посилання

ТОП новини

Репатріанти згорнули наметове містечко під стінами парламенту автономії.


Володимир Притула Сімферополь, 31 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У середу ввечері репатріанти згорнули наметове містечко під стінами парламенту автономії. Акція протесту тривала більше тижня і закінчилася після зустрічі її активістів з головою Верховної Ради Криму Анатолієм Гриценком.

Наметове містечко репатріантів під стінами ВР Криму. 25 серпня 2006 р.
Як повідомили активісти цієї акції протесту, рішення про згортання наметів вони ухвалили учора ввечері після зустрічі зі спікером кримського парламенту Анатолієм Гриценком, який запевнив пікетувальників, що земельне питання вирішуватиметься в інтересах репатріантів. Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ремзі Ільясов, який брав участь у зустрічі, сказав Радіо Свобода, що репатріанти пішли на зустріч спікеру, який просив ліквідувати наметове містечко, хоча раніше представники влади не раз обманювали кримських татар. “Взагалі-то ми завжди намагалися знаходити зі владою якісь конструктивні шляхи розв’язання проблем”.

У прес-службі Верховної Ради Криму повідомили, що після зустрічі Анатолій Гриценко дав низку доручень керівнику Рескомнацу автономії і міським головам Сімферополя та Алушти, де найбільш гострі земельні проблеми репатріантів. Сам спікер щойно повернувся з Туреччини, де разом із Мустафою Джемілєвим і тим же Ремзі Ільясовим мав кілька зустрічей на високому офіційному рівні, в тому числі і з турецьким прем’єром.

Ремзі Ільясов в інтерв’ю Радіо Свобода відзначив бажання спікера парламенту Криму вирішувати проблеми раніше депортованих громадян: “Я багатьох керівників автономії бачив – і перших, і других. Але це людина, яка більше за інших налаштована конструктивно ухвалювати рішення.Інша справа, що в самому Криму – настрої суспільства, обставини ”.

І обставини, в яких намагається вирішувати кримськотатарські проблеми Анатолій Гриценко і про які говорив Ремзі Ільясов, проявилися одразу після їхнього повернення з Туреччини. Лідер кримської організації партії “Російський блок” Олег Родівілов заявив, що організує збори російськомовних мешканців Сімферополя біля всіх спірних ділянок землі в місті, на які претендують репатріанти, а таких – близько 20. За його словами, таким чином він “мобілізовуватиме людей на відсіч, зрозуміло, на законних підставах”.

Тим часом участники кримськотатарської акції під стінами Верховної Ради Криму сьогодні прибрали за собою територію, де тиждень стояли їхні намети.

Матеріали по темі: Біля Верховної Ради Криму розпочалася акція протесту кримських татар.
XS
SM
MD
LG