Доступність посилання

ТОП новини

Путін знову пообіцяв залишити посаду президента в 2008 році


Про це повідомляють експерти дискусійного клубу "Валдай", з якими В. Путін зустрівся у суботу ввечері.

Президент Російської Федерації Володимир Путін знову повторив, що залишить свою посаду в 2008 році і сказав, що закликатиме свого наступника боротися з бідністю і забезпечити стале зростання економіки. Про це повідомляють експерти дискусійного клубу "Валдай", з якими В. Путін зустрівся у суботу ввечері. Як передає "Reuters", до клубу входять російські та зарубіжні політологи і аналітики, експерти з Росії і журналісти. У вчорашній зустрічі в підмосковній резиденції російського президента в Ново-Огарьово, взяли участь близько 50 зарубіжних експертів. "Найцікавішим було те, що він повторив, що не має наміру претендувати на посаду в 2008 році, оскільки вважає своїм моральним обов’язком не порушувати Конституцію", - зазначив один з експертів-учасників зустрічі.

В. Путін не назвав наступника, хоча враховуючи ту владу, яка зосереджена в руках Кремля, питання про наступника є однією з найгостріших російських політичних тем.

За словами присутніх на обіді в Ново-Огарьово, В. Путін не повідомив, чим збирається зайнятися після закінчення президентського терміну, проте в деяких його коментарях відчувалася втома від політики. Президент також відзначив, що йому не вдалося викорінити корупцію.

Відповідаючи на запитання, В.Путін наголосив, що виступає проти запровадження санкцій відносно Ірану, нечітко висловився проти визнання незалежності Косово і висловив похвалу на адресу Президента України Віктора Ющенка.

Крім того, він сказав, що його завданням є поліпшення відносин зі США. Останнім часом в них з''явилася напруженість через розбіжності з приводу постачання газу до Європи і вступу Росії до Світової організації торгівлі, а також через прагнення і Росії, і США завоювати союзників серед пострадянських країн.
XS
SM
MD
LG