Доступність посилання

ТОП новини

Митрополита Андрея Шептицького проголосять блаженним


Справу беатифікації митрополита УГКЦ у Ватикані передали на розгляд богословської комісії, - про це повідомила Радіо Свобода прес-служба УГКЦ

Справу беатифікації митрополита УГКЦ у Ватикані передали на розгляд богословської комісії, - про це повідомила Радіо Свобода прес-служба УГКЦ.

За словами голови комітету беатифікаційної комісії і канонізації Української Греко-Католицької Церкви єпископа Михайла Гринчишина, це великий поступ у справі проголошення блаженним Слуги Божого митрополита Андрея.

Вістка з Риму про зрушення у процесі беатифікації митрополита Андрея Шептицького надійшла на синод єпископів УГКЦ.

Беатифікаційний процес Слуги Божого Шептицького офіційного розпочався у 1958 році. Відтоді почали збирати усі твори митрополита, який очолював УГКЦ з 1900 до 1944 років, був ув’язнений царським російським урядом у 1914-1917роках. Двічі за життя митрополит просив в Апостольської столиці дозволу на мученицьку смерть.

Аби проголосити митрополита Андрея Блаженним, ватиканська комісія повинна визнати факт чуда, яке трапилось з конкретною людиною завдяки молитвам до митрополита. Таких свідчень є десятки. За процесом беатифікації митрополита Андрея Шептицького особисто стежить Папа Римський Бенедикт ХVІ.
XS
SM
MD
LG