Доступність посилання

ТОП новини

Італійська поліція допитує чоловіка, що викрав турецький авіалайнер


Після приземлення в Італії він здався владі. Інформацію про його спільника, про що повідомлялося раніше, правоохоронці перевіряють

Після приземлення в Італії він здався владі. Інформацію про його спільника, про що повідомлялося раніше, правоохоронці перевіряють.

Під час вчорашнього захоплення турецького літака, що летів зі столиці Албанії до Стамбула і приземлився в Італії, ніхто не постраждав.

За останніми даними, йдеться про одного викрадача. Це 30-річний громадянин Туреччини, який попросив політичного притулку. Раніше він просив притулку в Албанії, але не отримав його. Перед тим, як здатися, викрадач вибачився перед 112 пасажирами. Турецька сторона повідомила, що Хакан Екінджі – мусульманин, який прийняв католицьку віру і втік з турецької армії. На борту “Боїнга” вчора він був без зброї.

Мотивом захоплення було бажання потрапити до Рима, щоб передати листа Папі Римському і просити у Понтифіка допомоги. Як інформують італійські ЗМІ, захоплення не було виявом протесту проти візиту Папи Римського до Туреччини.

Учора по всій Італії для військових оголосили найвищий ступінь готовності з протидії терористичній атаці. Пізніше ввечері, коли з’явилося більше інформації, Романо Проді – прем’єр Італії – скасував тривогу. Сьогодні вранці міністр внутрішніх справ Джуліано Амато доповідатиме з цього приводу у парламенті.
XS
SM
MD
LG