Доступність посилання

ТОП новини

Україна стурбована вбивством російської журналістки Анни Політковської


Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Андрій Дещиця

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Андрій Дещиця:

Офіційної заяви не було. Але очевидно, що ми висловлюємо стурбованість і співчуття з приводу загибелі журналістки. І закликаємо російські правоохоронні органи провести всестороннє розслідування. Дуже прикро, що таке відбувається. Це перешкоджає свободі слова і процесам демократизації”.

Вбивство російської журналістки засудили і журналістські організації Криму.

Вони вважають, що загибель Анни Політковської є логічним підтвердженням державної політики нинішнього керівництва Росії.

Кримські журналісти підтримали всеукраїнську акцію у пам’ять Анни Політковської, убитої 7 жовтня у Москві. У заяві журналістських організацій Криму мовиться, що вбивство відомої журналістки вразило її кримських колег, воно не може залишити байдужими жодну порядну людину на півострові. Автори звернення висловили співчуття рідним і друзям загиблої, підтримали російських журналістів в їхній солідарності та обстоюванні своїх прав, а громадськість Росії – закликали примусити російську владу розслідувати цей зухвалий злочин.

Політковську ховають сьогодні у Москві.

Жалобні церемонії відбудуться і в інших російських містах.

Напередодні глава Відомства ООН із прав людини Луїза Арбур закликала російську владу провести всебічне розслідування обставин убивства. Із таким же закликом виступили різні міжнародні журналістські та правозахисні організації.

Як одну з головних слідство розглядає версію убивства через професійну діяльність журналістки.
XS
SM
MD
LG