Доступність посилання

ТОП новини

Президент України наполягатиме на швидшому розгляді Верховною Радою статусу воїнів УПА


Глава держави сказав, що наполягатиме на якнайшвидшому розгляді Верховною Радою законопроекту щодо визначення статусу вояків ОУН-УПА.

Про це повідомила прес-служба Президента.

«Як Президент я не визначаю цей статус, але я можу спонукати владу, в тому числі парламент, розглянути це питання і прийняти рішення по суті. Це завдання указу, який я підписав сьогодні вранці», – повідомив глава держави.

Глава держави сказав журналістам у Сумській області, що наполягатиме на якнайшвидшому розгляді Верховною Радою законопроекту щодо визначення статусу вояків ОУН-УПА.

Говорячи про питання історичного примирення воїнів ОУН-УПА і Радянської армії, Президент ще раз наголосив: в основі цього конфлікту лежать викривлені знання відповідного історичного періоду.

Віктор Ющенко нагадав, що рік тому доручив уряду створити комісію, яка мала провести ретельне історичне дослідження ролі і місця ОУН-УПА. Комісія завершила свою роботу близько 4 місяців тому, і тепер необхідно, щоб на ґрунті цих досліджень до парламенту було внесено законодавчу ініціативу, яка визначила б статус вояків Української повстанської армії.
XS
SM
MD
LG