Доступність посилання

ТОП новини

Вибори мерів чотирьох обласних центрів будуть складними і стануть серйозним іспитом для Центральної виборчої комісії, заявляє голова ЦВК


Повторні вибори мера Черкас мають відбутися 5 листопада. В Кіровограді, Чернігові та Полтаві вибори пройдуть на тиждень пізніше.

У першу чергу Ярослав Давидович непокоїться за Черкаси: «Там такі політичні баталії тривають, що я боюсь, що в неділю там вдасться провести вибори. Проблем багато там. Політична різнобарвність рад не дає можливості сформувати комісії. Глухий кут. Ну, Черкаси ми беремо під особливий контроль. Але, коли сьогодні певні політичні сили керують на місці і на них не може вплинути ні влада, ні правоохоронні органи, то як можна провести вибори?»

Повторні вибори мера Черкас мають відбутися 5 листопада. В Кіровограді, Чернігові та Полтаві вибори пройдуть на тиждень пізніше.

Крім того, голова ЦВК наполягає на державному контролі над формуванням і фінансуванням виборчих фондів політичних партій: «Нонсенс, коли ми контролюємо тільки кошти — і то умовно, — які надають політичні партії на проведення передвиборчої агітації. Сьогодні працюють тисячі штабів. Надсучасна техніка стоїть. Звідки вона береться? Одні мають можливість купити, інші не мають. Нерівні умови. Я вважаю що виборчий штаб має бути як суб’єкт виборчого процесу: він повинен пройти державну реєстрацію, відомості заробітної плати повинні бути гласні, з цього повинні платитися податки».
XS
SM
MD
LG