Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні 100-й день, як до роботи приступив уряд Віктора Януковича


За цей час уряд зробив певні кроки щодо макроекономічної стабілізації країни, вважає представник Партії регіонів, економіст Олексій Плотніков. Натомість колишній міністр економіки, бютівець Сергій Терьохін зауважив, що за цей період в Україні зросла ціна на газ та підвищилися тарифи на житлово-комунальні послуги. У Кабінеті Віктора Януковича сталася уже заміна двох гравців. Минулого тижня Верховна Рада відправила у відставку міністра юстиції Романа Зварича та міністра культури Ігоря Ліхового. Доля ще двох помаранчевих міністрів, Юрія Павленка та Юрія Поляченка має вирішися на наступному тижні


За час своєї роботи уряд Віктора Януковича зробив певні кроки щодо макроекономічної стабілізації країни. Так роботу нинішнього Кабінету Міністрів характеризує представник Партії регіонів, економіст Олексій Плотніков:

Наприклад, щодо газових домовленостей з Російською Федерацією. Що ж стосується якихось недоліків. Поки що не вдалося відновити інвестиційну привабливість України, так як її зруйнували уряди Тимошенко та Єханурова”.

За прем’єрства Віктора Януковича зросла ціна на газ та підвищилися тарифи на житлово-комунальні послуги. Так сто днів роботи уряду Януковича підсумовує екс-міністр економіки, бютівець Сергій Терьохін:

Не зважаючи на шалену критику попередніх урядів у газовій сфері, ціна на газ встановлена 130 доларів і лише на рік, замість 95-ти з 1 грудня цього року, і 40, які діяли у минулому році. Усунення уряду від ініціатив місцевих рад по лавинному підвищенню тарифів на житлово-комунальні послуги. З іншого боку, це сприяння урядом підняттю тарифів на електроенергію, скандали навколо відшкодування ПДВ, де понад планом йшло в лояльних регіонах України, і з великим відставанням в інших регіонах”.

За час прем’єрства Віктора Януковича у його Кабінеті сталася уже заміна двох гравців. Минулого тижня Верховна Рада відправила у відставку міністра юстиції Романа Зварича та міністра культури Ігоря Ліхового. Доля ще двох помаранчевих міністрів, Юрія Павленка та Юрія Поляченка має вирішися на наступному тижні. Принаймні у цьому запевняє сам прем’єр Янукович:

Вирішуватися питання буде у парламенті, а свою точку зору коаліція висловить своїм офіційним рішенням, яку представить Кабінет Міністрів. Я про особистості не буду казати, це питання розглядається”.

Окрім цього, не зовсім зрозуміло, що буде з рештою помаранчевих міністрів. Роботу міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який пройшов в уряд за домовленостями між Ющенком та Януковичем вивчає тимчасова слідча комісія. А міністрів закордонних справ Бориса Тарасюка та оборони Анатолія Гриценка, які є конституційною квотою президента, зобов’язали звітувати перед Верховної Радою.
XS
SM
MD
LG