Доступність посилання

ТОП новини

Леонід Кожара: Перемога опозиції в США вигідна Україні


Після перемоги опозиції на виборах до Палати представників Конгресу США, Україні буде легше розвивати відносини зі США. Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив секретер Комітету у закордонних справах Верховної Ради України, регіонал Леонід Кожара.

Леонід Кожара у студії Радіо Свобода.
Після перемоги опозиції на виборах до Палати представників Конгресу США, Україні буде легше розвивати відносини зі США. Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив секретер Комітету у закордонних справах Верховної Ради України, регіонал Леонід Кожара:

“Коли у Вашингтон існує внутрішня боротьба і один із центрів влади знаходиться в руках опозиційної партії, я думаю, що така ситуація найбільш вигідна Україні. Чому? Тому що коли існує одна жорстка лінія в американській зовнішній політиці, то такі маленькі країни як Україна просто попадають в русло цієїї політики. Але коли існує політична боротьба всередині Вашингтона, то народжується саме той баланс, який сприяє більш врівноваженій політиці Сполучених Штатів.”

Натомість колишній посол України у США Юрій Щербак не очікує серйозного прориву в українсько-американських відносинах.

”Ми можемо втратити позиції міжнародні, тому що зараз Америці, прямо кажучи не до нас, тому вона бере участь у двох війнах. Вона надзвичайно навантажена різними проблемами: і боротьби з тероризмом, і так далі.

В Україні зараз немає якихось драматичних подій, який б викликали інтерес до неї. І тому поблажливо-схвальне ставлення збережеться до України, але, я не думаю, що воно різко поміняється.”


На виборах 7 листопада Демократична партія вперше за 12 років відновила контроль над Палатою представників американського Конгресу.

Матеріали по темі: Уперше за 12 років Палату представників Конгресу США контролюватиме Демократична партія. Куди рухаються Сполучені Штати і як це позначиться на відносинах з Україною?
XS
SM
MD
LG