Доступність посилання

ТОП новини

Наведення порядку у фінансах - головне досягнення уряду


Про це прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив на розширеному засіданні антикризової коаліції та Кабміну. А лідер БЮТу Юлія Тимошенко повідомила, що за 100 днів діяльності уряду Януковича ВВП знизився вдвічі, а інфляція зросла у 7 разів. Раніше фракція “Наша Україна” розкритикувала діяльність Кабінету Януковича і закликала прем’єра піти у відставку.


Про це прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив на розширеному засіданні антикризової коаліції та Кабміну:

“За перші сто днів коаліції вдалося відновити керованість і взяти під контроль економічні процеси. Важливим сигналом для економіки стало наведення порядку у державних фінансах. Уряд запровадив заходи суттєвого скорочення необґрунтованих адміністративних витрат і непродуктивного розпорошення коштів. Водночас покращив адміністрування податків та зборів”.

Серед інших здобутків Кабміну, пан Янукович назвав забезпечення поставок газу в Україну, зниження цін на бензин, забезпечення країни зерном, вчасну підготовку до опалювального сезону.

Водночас він розкритикував діяльність урядів Юрія Єханурова та Юлії Тимошенко. Час їхнього керування нинішній прем’єр назвав виснаженням української економіки.

У п’ятницю у Києві під час зустрічі антикризової коаліції та Кабінету Міністрів сторони обговорювали результати перших 100 днів роботи уряду.

За 100 днів діяльності уряду Януковича ВВП знизився вдвічі, а інфляція зросла у 7 разів, повідомила у п’ятницю на прес-конференції лідер БЮТу Юлія Тимошенко:

“Ми вважаємо, що теза: “Покращення вашого життя вже сьогодні” за 100 днів уряду Януковича виглядає так: “тарифи збільшено, пенсії та зарплати заморожено, бюджет розкрадено, країну принижено і бандитизм відновлено”.

Відкриваючи у п’ятницю розширене засідання антикризової коаліції та Кабміну, прем’єр-міністр Віктор Янукович розповів про найближчі плани у зовнішній політиці країни:





“Ми запропонували представникам Європейського Союзу разом сконцентруватися на вирішенні спільних економічних завдань. Зокрема, завершити процес вступу до СОТ, провести переговори про створення зони вільної торгівлі, налагодити співпрацю в енергетичному секторі, транспортній сфері. Як зазначалося, ми високо оцінюємо результати діалогу з російськими партнерами”.

Віктор Янукович також наголосив, що наразі не йдеться про питання вступу України в НАТО, однак діалог про співпрацю із представниками Альянсу триває.

Щодо українсько-російських відносин прем’єр-міністр повідомив, що тривають переговори про доступ українських товарів на російський ринок. Раніше фракція “Наша Україна” розкритикувала діяльність Кабінету Януковича і закликала прем’єра піти у відставку.
XS
SM
MD
LG