Доступність посилання

ТОП новини

Міністри Юрій Павленко та Юрій Поляченко, які написали заяви про відставку, можуть залишитися в уряді, вважає віце-прем’єр Андрій Клюєв


Не виключає можливості залишитися в урядовому кріслі і сам Юрій Павленко. Cьогодні парламент не розглядатиме заяви про відставку міністра в справах сім’ї, молоді і спорту Юрія Павленка та міністра охорони здоров’я Юрія Поляченка.

«Ці міністри мають зробити певні кроки, забрати заяви про те, що вони хочуть за власним бажанням піти з Кабінету Міністрів. Якщо такі кроки будуть зроблені, вони працюватимуть. Якщо ж усе-таки не буде здорового глузду і ці заяви залишаться, тоді пізніше розглядатиметься питання їхнього перебування на посадах міністрів», — заявив Клюєв.

Так само й міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов вважає, що Павленко та Поляченко можуть залишитися в уряді, якщо відкличуть свої заяви про відставку.

«Самим міністрам перш за все треба визначитися: або вони разом із політичною силою і поділяють її позицію, тоді, будь ласка, робіть крок у бік політичної сили. Якщо вони, скажімо, відкличуть свої заяви і відповідно відреагують на ситуацію, пов’язану з тим, в опозиції вони чи не в опозиції, то я такого варіанту не виключаю», — сказав Толстоухов.

Не виключає можливості залишитися в урядовому кріслі і сам Юрій Павленко.

«У політиці, а особливо в українській політиці, немає нічого неможливого. Це сьогодні є в компетенції Верховної Ради України, і це не мені вирішувати. Я працював, працюю і буду працювати на виконання програми президента Ющенка в цьому складі уряду до відповідного рішення Верховної Ради України», — сказав Павленко.

Планувалося, що Верховна Рада сьогодні розгляне заяви міністра в справах сім’ї, молоді і спорту Юрія Павленка та міністра охорони здоров’я Юрія Поляченка про відставку.

Але лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова заявила, що сьогодні парламент не розглядатиме питання про відставку цих міністрів.

Після переходу «Нашої України» в опозицію четверо «помаранчевих» міністрів написали заяви про звільнення.

Відставки міністра юстиції Романа Зварича і міністра культури Ігоря Ліхового вже прийняті.
XS
SM
MD
LG