Доступність посилання

ТОП новини

У Кіровограді, Полтаві та Чернігові учора повторно обирали міських голів


У Кіровограді є підстави визнати вибори недійсними, вважають у КВУ. Питання про чинність цих виборів вирішуватимуть суди.

Як повідомив для Радіо Свобода речник Комітету виборців України Олександр Черненко, відомі лише попередні результати екзит-полів.

У Полтаві виконувач обов’язків мера, секретар міськради Андрій Матковський отримав 56 відсотків голосів, кандидат Віктор Животенко — 26, інші кандидати — набагато менше. Дані паралельного підрахунку, який проводив КВУ, збігаються з цими цифрами. Великих порушень у процесі голосування не зафіксували.

У Чернігові веде перед колишній міський голова Олександр Соколов. Він набрав майже 39 відсотків голосів тих, хто прийшов на вибори.

А в Кіровограді кілька кандидатів набирають майже однакову кількість голосів. Але там є підстави визнати вибори недійсними, вважають у КВУ.

У Кіровограді напередодні голосування з перегонів зняли одного кандидата. На деяких дільницях його викреслили з бюлетенів, на інших — ні.

Питання про чинність виборів у Кіровограді вирішуватимуть суди. Зокрема, сам знятий кандидат Олександр Нікулін заявляв у неділю, що збирається через суд домогтися визнання виборів у Кіровограді такими, що не відбулися, бо вважає ухвалу тервиборчкому про скасування реєстрації його кандидатури незаконною. Мають сумніви в правочинності цієї ухвали, а відтак і виборів загалом, і в КВУ.

У Полтаві явка склала 37 відсотків, у Кіровограді й Черкасах іще менше. На думку представника Комітету виборців України, така невелика явка була прогнозована, і тут сенсацій не сталося.
XS
SM
MD
LG