Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні – Всесвітній день боротьби зі СНІДом


У спеціальному посланні генеральний секретар ООН Кофі Аннан заявив, що успіх боротьби з цією страшною хворобою залежить від кожної людини.

У спеціальному посланні генеральний секретар ООН Кофі Аннан заявив, що успіх боротьби з цією страшною хворобою залежить від кожної людини.

Жертвами хвороби стали уже 25 мільйонів осіб. Близько 40 мільйонів – заражені вірусом імунодефіциту. За оцінками ООН, цього року носіями вірусу стали понад 4 мільйони людей.

В Україні вражені ВІЛ-інфекцією понад півмільйона осіб, щороку цифра зростає. За темпами поширення епідемії, кажуть у Всесвітній організації охорони здоров‘я, Україна на першому місці в Європі.

Директор Східноєвропейського інституту розвитку Мрідула Гош, видає електронний вісник “Говоримо про СНІД”, який розповсюджується у Центрально-східній Європі і в Балтії. В інтерв''ю Радіо Свобода пані Гош розповіла про те, які проблеми у сфері боротьби з ВІЛ/СНІД-ом в Україні їй видаються найгострішими:

"Дуже болюче питання, яке уже вирішене українським урядом – це державне фінансування, участь громадськості – ці питання висвітлюються. Є спільні проблеми, над якими варто замислитись і працювати. Дивіться. У Росії є багато проблем, але є і зрушення: наприклад, є невеликі громадські організації, які роблять дуже багато для того, щоби підвищувати обізнаність щодо цієї проблеми. Такі речі: покусала людина міліціонерів, то чи вона так може СНІД передати. Дуже багато питань у регіоні, які піднімаються через соціальну рекламу. Ще одна дуже серйозна проблема для країн цього регіону – це перевірка донорської крові і розвитку серйозної тестової системи, щоб не попала у донорську кров ВІЛ".
XS
SM
MD
LG