Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Верховна Рада планує розглянути проект Державного бюджету-2007


З моменту ухвалення Держбюджету-2007 у першому читанні, головний фінансовий документ зазнав значних змін, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода заступник голови парламентського комітету з питань бюджету, регіонал Олександр Пеклушенко. “Нашоукраїнець” Борис Беспалий в інтерв’ю Радіо Свобода проект Держбюджету уряду Януковича назвав відступом від минулорічних позицій. Президент Ющенко назвав недоліком цього проекту бюджету неадекватно розрахований прожитковий мінімум і погрожує не підпистувати цей документ.


Проект Держбюджету-2007 має шанси сьогодні не тільки пройти друге читання, але й може бути ухвалений в цілому. Принаймні, такий прогноз висловив перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк:

“Засідання буде дуже цікавим. Тим більше, що у другому читанні буде постатейне голосування. Це питання не просте. Але на 8 мільярдів бюджет збільшений”.

З моменту ухвалення Держбюджету-2007 у першому читанні, головний фінансовий документ зазнав значних змін. Заступник голови парламентського комітету з питань бюджету, регіонал Олександр Пеклушенко в інтерв’ю Радіо Свобода:

“Зрушення є. По-перше, збільшився зведений бюджет зі 179,4 млрд до 187,4 млрд. Тобто, 8 мільярдів ми додали. Плюс Державний бюджет змінився зі 136 на 144 мільярди. Основний додатковий ресурс збільшився на 1,7 мільярда, насамперед за рахунок податку на додану вартість, а також податку на прибуток, також на 1,7 мільярда. Важливо, що видатки бюджету також змінилися. Особисто мене тішить, що місцевим бюджетам у видатках ми добавили 4,1 мільярда гривень”.

Не голосуватимуть за цей проект Держбюджету представники опозиційних фракцій. “Нашоукраїнець” Борис Беспалий в інтерв’ю Радіо Свобода проект Держбюджету уряду Януковича назвав відступом від минулорічних позицій:

“Наша фракція його підтримувати не буде. Там мінімальна пенсія виходить на 20 гривень нижча прожиткового мінімуму. Це вже відступ з позицій минулого року, де вона була на рівні прожиткового мінімуму. Такий відступ дозволяти просто неможливо. Те ж саме стосується і інших програм для найбідніших. Тієї ж мінімальної зарплати. Там зупиняється пенсійне забезпечення для низки категорій пенсіонерів. Навіть цей пенсійний розділ достатній для того, щоб цей проект бюджету відхилити”.

Віктор Ющенко назвав недоліком цього проекту бюджету неадекватно розрахований прожитковий мінімум. Окрім того, Президент наголосив, що передбачене у законопроекті підвищення мінімальної зарплати є найменшим за останні два роки. А позитивом цього проекту Держбюджету, на думку Президента є винесення податкових питань у окремі законопроекти. Віктор Ющенко заявив, що не підпише цей документ, якщо там не врахують його позиції.
XS
SM
MD
LG