Доступність посилання

ТОП новини

Організований комуністами в Криму «народний референдум» - не бiльш як полiтична акція, вважає голова Центрвиборчкому України


За словами голови Центральної виборчої комiсiї України Ярослава Давидовича, акція проведення у Криму так званого «народного референдуму» з питання вступу України до НАТО не несе жодного правового навантаження.

За словами голови Центральної виборчої комiсiї України Ярослава Давидовича, акція проведення у Криму так званого «народного референдуму» з питання вступу України до НАТО не несе жодного правового навантаження.

«Це - не референдум - це полiтична акцiя пiд назвою "референдум"», - заявив Давидович в інтерв’ю агентству «Iнтерфакс-Україна» у суботу.

Голова ЦВК наголосив, що така політична акція «не узгоджується нi з законом про референдум, нi з чим-небудь іншим».

Давидович також зазначив, що кримська мiсцева влада не ухвалювала жодного рішення про проведення такого референдуму.

Так званий «народний референдум» з питання вступу України до НАТО організувала республіканська організація Компартії.

До бюлетенів включили одне запитання: «Чи згоднi ви з полiтичним курсом Президента України Вiктора Ющенка на вступ України до НАТО».

За повідомленням інформаційних агенцій бюлетені видаються без пред''явлення яких-небудь документiв, дозволяється брати декiлька бюлетенiв, голосувати за iнших людей, яких включають до «спискiв виборцiв».

Лiдер кримських комунiстiв Леонiд Грач відповідаючи на запитання щодо доцiльностi проведення «референдуму», результати якого не матимуть юридичної сили, сказав:

«Наш кримський приклад заразливий i гiдний наслiдування. Полiтична ескалацiя, яка зараз вiдбувається у Криму, набиратиме обертiв, i ми доможемося проведення всеукраїнського результативного референдуму».

Леонід Грач висловив спiвчуття, що Партiя регiонiв про них забула.

У Сiмферополi також вiдбувся мiтинг мiсцевої органiзацiї СДПУ(о) на пiдтримку цiєї акцiї. У ньому взяли участь кілька сот осiб.

15 грудня Представництво Президента України в АРК попередило кримчан, що політична акція, що ініціюється ревкомом КПУ, не має нічого спільного з референдумом і не матиме жодних юридичних наслідків.
XS
SM
MD
LG