Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада сьогодні знову розглядатиме Держбюджет


Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк переконаний, що державний бюджет на наступний рік сьогодні таки ухвалять. За словами одного з чільників “Нашої України” Петра Порошенка, якщо пропозиції Президента щодо Держбюджету не будуть враховані, шансів на подолання президентського вето не існує. Коаліціянти сподіваються подолати президентське вето за домогою БЮТу. Сама ж Юлія Тимошенко такого варіанту не підтвердила, але й не заперечила.


Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк переконаний, що державний бюджет на наступний рік сьогодні таки ухвалять: «Подолаємо вето чи не подолаємо, я не знаю. Але те, що буде прийнятий бюджет – це факт. І ми знову його направимо на підпис Президенту. А не підписаний Президентом бюджет… Особливо зараз, якщо ми направимо і він не підпише, відповідно до змін Конституції має право оприлюднювати Голова Верховної Ради. Він також стає законом».

За словами одного з чільників “Нашої України” Петра Порошенка, якщо пропозиції Президента щодо Держбюджету не будуть враховані, шансів на подолання президентського вето не існує: «Президент направив всі свої пропозиції до бюджетного комітету разом з розрахунками. Ці розрахунки переконливо свідчать, що сума додаткових коштів для вирішення ключової проблеми забезпечення пенсіонерів на рівні прожиткового мінімуму потребує у межах 800 мільйонів гривень, які можна абсолютно легко знайти...Якщо пропозиції Президента не будуть враховані, або не буде знайдений той компроміс, про який у п’ятницю після засідання РНБО стверджував Президент і представники коаліції, то шансів на подолання вето у Верховній Раді не існує».

Голова бюджетного комітету, регіонал Володимир Макеєнко зазначає, що для врахування пропозицій Президента, за підрахунками його ж Секретаріату, необхідно понад 6 мільярдів гривень. Тож, вважає він, джерел фінансування, які запропонував Секретаріат Президента, не вистачить, щоб у повній мірі задовольнити пропозиції глави держави.

За словами Володимира Макеєнка, коаліціянти сподіваються подолати президентське вето за домогою БЮТу. Сама ж Юлія Тимошенко такого варіанту не підтвердила, але й не заперечила.

Вето на Держбюджет-2007 Віктор Ющенко наклав минулого тижня та повернув головний фінансовий документ до парламенту зі своїми пропозиціями. Президент рекомендує переглянути розміри прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.
XS
SM
MD
LG