Доступність посилання

ТОП новини

Президент України закликає не спекулювати на темі Держбюджету на наступний рік


У повідомленні прес-служби глави держави йдеться, що рішення Віктора Ющенка щодо Держбюджету не залежатиме від заяв будь-яких політичних сил. У вівторок Верховна Рада ухвалила доопрацьований закон. Однак більшість пропозицій президента так і не врахували. Секретаріат Президента закликав Віктора Ющенка повторно ветувати Держбюджет-2007.


У повідомленні прес-служби глави держави йдеться, що рішення Віктора Ющенка щодо Держбюджету не залежатиме від заяв будь-яких політичних сил.

Прес-служба зауважила, що уряд не зміг адекватно відповісти на пропозиції глави держави при внесенні змін до головного кошторису країни.

У вівторок Верховна Рада ухвалила доопрацьований закон “Про Державний бюджет-2007”. За це рішення проголосували 245 народних депутатів.

На відміну від попереднього головного кошторису держави у доопрацьованому обмежили розмір максимальної пенсії для народних депутатів. Пенсія депутатів не може бути більшою 10 тисяч гривень.

У Дербюджеті-2007 також передбачили, що додаткові надходження від приватизації спрямовуватимуть на соціальні виплати.

Однак більшість пропозицій президента, щодо соціальних видатків так і не врахували.

Секретаріат Президента закликав Віктора Ющенка повторно ветувати Держбюджет-2007. Перший заступник керівника Секретаріату Арсеній Яценюк заявив: “Пропозиції Президента, спрямовані на вирівняння найменш соціально-захищених верств населення і на допомогу їм, не враховані. Такий бюджет не можна підписувати”.

Антикризова коаліція і уряд звинуватили Секретаріат Президента у зриві бюджетного процесу.

Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров заявив: “Те, що зараз відбувається – це приклад профанації та безвідповідальності, коли хлопці вирішили погратися, у війну погратися з власною країною, з Кабінетом Міністрів. Нічого з цього не вийде, однозначно”.

А БЮТ знову закликав Президента не ветувати Держбюджет, однак і не підписувати його.

Юлія Тимошенко: “Антикризова коаліція сьогодні провокує Президента, щоб він накладав вето. Тому що відповідати за антисоціальний бюджет, відповідати за той рівень життя, який матимуть люди після ухвалення цього бюджету антикризова коаліція не хоче. Тому потрібно мати на кого звернути соціальну кризу, яку вони розвернули у суспільстві. Якщо Президент накладе вето, всі шишки поваляться безумовно на Президента. Тут сумнівів немає”.
XS
SM
MD
LG