Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські письменники до 75-річчя створення області пропонують встановити пам’ятник жертвам Голодомору


Серед пропозицій прозаїків і поетів до ювілею також — написання книги «Літературна карта Придніпров’я», яка висвітлюватиме найкращі здобутки у царині письменства, а ще — створення гімну Дніпропетровської області.

За словами голови обласної організації Національної спілки письменників Лесі Степовички, вони виступають проти зведення ювілею області лише до офіційних заходів.

За її словами, 1932-ий — рік утворення Дніпропетровщини — пам’ятний для України не утворенням області, а початком Голодомору, який забрав життя мільйонів місцевих мешканців.

Відтак поставити пам’ятник жертвам голодомору — це головна пропозиція, з якою виступає Дніпропетровська обласна організація Національної спілки письменників.

Серед пропозицій прозаїків і поетів до ювілею — написання книги «Літературна карта Придніпров’я», яка висвітлюватиме найкращі здобутки у царині письменства, а ще — створення гімну Дніпропетровської області.

Дніпропетровська область з’явилася 75 років тому — у лютому 1932-го її утворили на базі п’яти округів Катеринославської губернії. Тоді до її території увійшли нинішні частини нинішніх Запорізької, Миколаївської та Кіровоградської областей.

Ювілей області збираються відзначати через два місяці.
XS
SM
MD
LG