Доступність посилання

ТОП новини

На виборах парламенту Сербії найбільше голосів здобула ультранаціоналістична Радикальна партія, але уряд, скоріш за все, формуватимуть проєвропейські партії


Лідер партії Воїслав Шешель перебуває у в’язниці Гаазького трибуналу.

Лідер партії Воїслав Шешель перебуває у в’язниці Гаазького трибуналу.

Голова Радикальної партії Томіслав Ніколіч напередодні зазначив: “Незважаючи на жахливу кампанію, яку проти нас вели ЗМІ, і незважаючи на те, що президентська і прем’єрська партії були нашими опонентами, ми, як і обіцяли перемогли на цих парламентських виборах”.

За попередніми даними, на вчорашніх виборах націоналісти набрали 28,5 відсотків голосів. За прозахідну Демократичну партію президента Сербії Бориса Тадича проголосували близько 23-х відсотків виборців, а за партію прем’єр-міністра Воїслава Коштуніци – близько 17 відсотків.

Борис Тадіч вважає, що уряд формуватимуть партії проєвропейського напрямку, які набрали дві третини місць у парламенті: “Я вважаю, що демократичні партії – проєвропейські партії – сформують більшість у нашому парламенті. Тому насправді можливе формування проєвропейського уряду. У нас сильна більшість. Якщо ми ухвалюватимемо сильні рішення, поділятимемо наші цінності та цілі, нам вдасться досягти цього”.

На формування проєвропейського уряду сподіваються і в Євросоюзі. На цьому, перебуваючи в Брюсселі, наголосив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єр Солана.
XS
SM
MD
LG