Доступність посилання

ТОП новини

Американці не можуть переконати українців боротися із корупцією в енергетиці


Порогова програма корпорації “Виклики Тисячоліття”, яка фінансується американським урядом, надаватиме Україні гроші для викорінення корупції у судочинстві, освіті та урядових структурах.

Порогова програма корпорації “Виклики Тисячоліття”, яка фінансується американським урядом, надаватиме Україні гроші для викорінення корупції у судочинстві, освіті та урядових структурах. Вона також планує посилити контроль громадянського суспільства за діями української влади.

Однак, під час презентації програми у Вашингтонському відділенні Фонду Маршалла, один з керівників корпорації Моніка Клакадіс стикнулася із скептичною реакцією присутніх, повідомляє вашингтонський кореспондент Радіо Свобода.

Учасники зустрічі зокрема цікавилися чому антикорупційна програма для України не передбачає реформи енергетичного сектору держави. Моніка Клакадіс пояснила це так: “Коли ми відвідували Україну минулого року і обговорювали “порогову програму”, ми відчули, що вони не хочуть зачіпати це питання. А для вирішення такої проблеми потрібна наявність політичної волі. Корупція в енергетичному секторі впливає на усе. І уряд повинен взяти не себе серйозні зобов’язання, аби розв’язати проблему корупції в рамках порогової програми. Наша делегація відвідувала Київ і нагадувала про цю проблему. Ми казали, що потрібна прозорість і таємні угоди не сприятимуть нічиїй репутації. Однак українська сторона не виявила особливого розуміння.”

Керувати анти-корупційною програмою в Україні будуть як представники президентського секретаріату, так і представники Кабінету Міністрів. Якщо ж дії українців виявляться неефективними, то Моніка Клакадіс не виключає, що американський уряд призупинить фінансування програми.
XS
SM
MD
LG