Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі негативно сприйняли відставку Тарасюка.


Єва Поштар Слухати: Варшава, 31 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Відставку міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка у Польщі зустріли, насамперед, із жалем і здивуванням.

Радник у закордонних справах польського президента Лєха Качинського Анджей Кравчик заявив Радіо Свобода: "Ця вістка зажурила нас. Однак не можу обмежитись лише таким твердженням. Як представник Польщі скажу, що це справа суверенної української держави. Ми це беремо до відома, однак нам прикро. Тому, що в Польщі любили і цінували пана Бориса Тарасюка за його працю як міністра закордонних справ України. Навіть по-людські жаль, що вийшов з уряду і тим самим його інтелектуальні та професійні здібності можуть залишитись невикористаними".

Важливо, хто стане наступником Тарасюка

А спікер верхньої палати польського парламенту – сенату Богдан Борусевич прокоментував відставку Бориса Тарасюка такими словами: "Можу висловити лише жаль з приводу його відходу з уряду. Прикро, що політичне протистояння між прем’єром та президентом України закінчилось таким результатом. На мою думку, сьогодні важливою справою є: хто буде наступником Бориса Тарасюка. Я хочу дивитись в майбутнє.. Важливо відповісти на питання: чи новий міністр продовжуватиме, чи заперечуватиме політичну лінію Бориса Тарасюка".

Із уряду Януковича відійшов передостанній помаранчевий політик

Тим часом впливовий щоденник "Газета виборча" опублікував статтю під промовистим заголовком: "Шефа МЗС України виштовхали з уряду". Щоденник підкреслює, що після місяців протистоянь і скандалів з уряду Віктора Януковича відходить передостанній помаранчевий політик, палкий прихильник входження України до НАТО і ЄС. Газета "Дзєннік" вказує на те, що прем’єр Українського уряду Віктор Янукович особисто не міг вибачити Борисові Тарасюку його участь в Помаранчевій революції.

Матеріали до теми:

• Які наслідки матиме відставка Тарасюка для європейського майбутнього України? • Представники ЄС: Тарасюк користувався авторитетом у Європі. • Російські політологи дають поради наступникові Тарасюка. • Україна потребує проукраїнських політиків, вважає італійський політолог. • Подвійна відставка. • Хто буде наступником Тарасюка? • Європарламентар: "Не ясно куди прямує Україна".

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG