Доступність посилання

ТОП новини

Президент України утворив делегацію для участі у переговорах про укладення нового базового договору між Україною та ЄС


Україна хоче, щоб Євросоюз визнав її бажання вступити до ЄС. У Брюсселі ж збираються будувати взаємини з Києвом у рамках Європейської політики сусідства.

У складі делегації 18 осіб. Згідно з документом, делегацію очолив заступник міністра закордонних справ України Андрій Веселовський.

Віктор Ющенко дозволив голові делегації України в разі потреби вносити за погодженням із керівниками центральних органів виконавчої влади зміни до персонального складу делегації; залучати до роботи делегації працівників органів державної влади, підприємств, установ та організацій за погодженням із їхніми керівниками, а також наукових радників та експертів.

Крім того, Президент затвердив Директиви делегації України для участі у переговорах із ЄС щодо укладення нового базового договору між Україною та Європейським Союзом.

Нещодавно в ЄС схвалили мандат Європейській Комісії на такі переговори. До документа не потрапила згадка про прагнення України стати членом ЄС; європейські прагнення Києва згадали в окремій заяві, не обов’язковій до виконання.

Україна хоче, щоб Євросоюз визнав її бажання вступити до ЄС. У Брюсселі ж збираються будувати взаємини з Києвом у рамках Європейської політики сусідства, яка виключає членство. Представники Європейського Союзу у своїх виступах у принципі не виключають членства України, але в далекому майбутньому. Європейські експерти, що слідкують за останніми змінами зовнішньополітичного курсу України, кажуть, що Київ мав би нарешті твердо визначитися щодо свого спрямування, перш ніж у Брюсселі зможуть щось обіцяти.
XS
SM
MD
LG