Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея погодилась згорнути свою ядерну програму в обмін на економічну допомогу


Про це мовиться у спільній заяві, ухваленій у Пекіні за результатами шестисторонніх переговорів щодо ядерної програми КНДР.

КНДР зобов’язується зупинити свій головний ядерний реактор у Йонбйоні протягом двох місяців і допустити на об’єкт інспекторів МАГАТЕ.

Натомість ця країна отримає 50 тисяч тонн пального або його грошовий еквівалент і ще майже мільйон тонн палива, коли вдасться до подальших заходів зі згортання ядерної програми.

Про це мовиться у спільній заяві, ухваленій у Пекіні за результатами шестисторонніх переговорів щодо ядерної програми КНДР.

Окрім обох Корей — Північної та Південної, — у переговорах брали участь Японія, Китай, Росія і Сполучені Штати.

Керівник американської делегації Кристофер Гилл «дуже задоволений» цією угодою: «На наш погляд, це величезний крок уперед. Тепер ми чекаємо на зупинку та опечатування атомного реактора в Йонбйоні».

Представник Білого Дому Том Сноу наголосив, однак, що в разі, якщо Пхеньян порушить угоду, питання про міжнародні санкції знову поставлять на порядок денний.

Невдовзі Північна Корея має розпочати переговори зі США щодо поновлення дипломатичних відносин і скасування американських фінансових санкцій.
XS
SM
MD
LG