Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційна молодь у Білорусі провела 14 лютого акцію «Любові! Свободи! Змін!» попри відсутність дозволу


Міська влада білоруської столиці не дозволила членам незареєстрованої організації «Молодий фронт» провести костюмовану ходу з нагоди дня Святого Валентина. Однак молоді люди все ж прорвалися через кордони міліції і провели, хоча й нечисельну, акцію. Учасники акції також відвідали низку посольств європейських країн і США і передали їм привітання з днем Святого Валентина.

Міська влада білоруської столиці не дозволила членам незареєстрованої організації «Молодий фронт» провести костюмовану ходу з нагоди дня Святого Валентина.

Однак молоді люди все ж прорвалися через кордони міліції і провели, хоча й нечисельну, акцію.

Коресподентка Радіо Свобода з Мінська повідомила: «Незважаючи на те, що площу оточили і всі підходи контролювалися бійцями спецназу, молодь прорвалася на площу. Це молоді люди, яким вдалося вийти колоною на площу, незважаючи на те, що стояло дві роти бійців спецназу міліції».

Під час акції затримали активістів молодіжного крила партії «Білоруський народний фронт» і молодофронтівців, серед них і одного з організаторів акції Бариса Гарецкого, а пізно ввечері відпустили.

Раніше у середу Гарецкі розповів Радіо Свобода про мету акції: «Це якраз таке молодіжне свято, яке „Молодий фронт“ Білорусі сприймає не як день кохання чи якісь поцілунки у скверику, а як справжній день любові до нашої країни, день любові до Європи, бо ми ставимося до цього свята через призму того, що ми любимо Білорусь, ми любимо Європу, потребуємо кохання, свободи, змін і долучення Білорусі до європейської спільноти».

Учасники акції також відвідали низку посольств європейських країн і США і передали їм привітання з днем Святого Валентина.
XS
SM
MD
LG