Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в самопроголошеній Абхазії — «свідчення демократії» для Сухумі й «чергове беззаконня» для Тбілісі


Президент Абхазії заявив, що ці вибори є ще одним кроком на шляху республіки до утвердження незалежності. Вибори до парламенту невизнаної республіки відбулися в неділю.

Вибори до парламенту невизнаної республіки відбулися в неділю.

Президент Абхазії Серґей Баґапш заявив, що ці вибори є ще одним кроком на шляху республіки до утвердження незалежності.

За його словами, міжнародна спільнота має зрозуміти, що в Абхазії є всі необхідні демократичні інституції. Нинішні ж вибори були «найдемократичніші», вважає керівництво розкольницького регіону Грузії.

Водночас Президент Грузії Михеїл Саакашвілі говорив про ці вибори як про «чергове беззаконня». За його словами, вибори в Абхазії не можна буде вважати за легітимні доти, доки туди не повернуться всі біженці.

Абхазія проголосила ніким не визнану незалежність від Грузії 1992 року. Унаслідок наступного абхазько-грузинського збройного конфлікту й подальшої політики фактичної абхазької влади з території регіону були змушені втекти, за деякими підрахунками, близько 250 чи й 300 тисяч осіб (понад половина населення). Більшість біженців — як вважають, понад 200 тисяч осіб — становили грузини, які до конфлікту були найчисельнішою етнічною групою в регіоні (близько 46 відсотків мешканців Абхазії).
XS
SM
MD
LG