Доступність посилання

ТОП новини

Причина аварії ракети-носія «Зеніт-3SL» – випадкове потрапляння металевої частки у двигун російського виробництва


Такого висновку дійшла міжвідомча комісія з розслідування причин аварії, яка сталася півтора місяці тому. Фахівці дійшли висновку, що сторонній предмет потрапив до помпи двигуна, який розробив російський «Енергомаш». Ракета-носій «Зеніт-3SL». Ракета мала вивести на орбіту телекомунікаційний голландський супутник. Хто компенсує збитки, наразі невідомо.


Такого висновку дійшла міжвідомча комісія з розслідування причин аварії, яка сталася півтора місяці тому.

Фахівці дійшли висновку, що сторонній предмет потрапив до помпи двигуна, якого розробив російський «Енергомаш».

Начальник прес-служби українського конструкторського бюро «Південне» Юрій Мошненко пояснив, що встановити, який саме предмет і яким чином потрапив до помпи окислювача двигуна не вдалося, бо двигун згорів під час аварії. Висновки комісії затвердили керівники космічних агентств Росії та України.

Наразі комісія розробляє рекомендації та план-графік виконання необхідних заходів, щоб запобігти повторенню ситуації. Експлуатація ракет-носіїв «Зеніт-3SL» не припинятиметься. Запуски відновлять цього року.

Ракета-носій «Зеніт-3SL» вибухнула 31 січня за кілька секунд після запуску. Ракета мала вивести на орбіту телекомунікаційний голландський супутник. Хто компенсує збитки, наразі невідомо.
XS
SM
MD
LG