Доступність посилання

ТОП новини

Президент не пропонуватиме іншу кандидатуру на посаду голови МЗС, крім Володимира Огризка


Про це повідомила прес-служби глави держави. У п’ятницю депутат від Партії регіонів Василь Кисельов закликав Президента запропонувати іншу кандидатуру керівника МЗС: «Не може бути дипломатом, а тим більше міністром людина, яка не знає, і не вживає російської мови. Принципово не вживає...». Напередодні надійшло повідомлення, що Віктор Ющенко запрошує Прем’єр-міністра, Голову Верховної Ради і лідерів парламентських фракцій обговорити кризову ситуацію навколо Володимира Огризка.

Нині Володимир Огризко є в.о. керівника МЗС.
Про це повідомила прес-служби глави держави.

У п’ятницю депутат від Партії регіонів Василь Кисельов закликав Президента запропонувати іншу кандидатуру керівника МЗС: «Не може бути дипломатом, а тим більше міністром людина, яка не знає, і не вживає російської мови. Принципово не вживає. Він має йти завтра на переговори з Російською Федерацією, а він принципово говорить українською мовою. Тож треба трохи думати, це ж політичне питання. Я переконаний, що Президент, Мороз і Янукович знайдуть нормальний цивілізований вихід з ситуації і міністр буде призначений. Але я не думаю, що це буде Огризко».

Водночас «Наша Україна» переконана, що Президент не змінить кандидатуру Володимира Огризка. В’ячеслав Кириленко: «Володимир Огризко професіонал, фахівець, який працює уже багато років, до якого немає жодного професійного запитання, а те, що він досконало володіє українською мовою, то, вибачте, це не зауваження».

Напередодні надійшло повідомлення, що Віктор Ющенко запрошує Прем’єр-міністра, Голову Верховної Ради і лідерів парламентських фракцій обговорити кризову ситуацію навколо Володимира Огризка.

Така зустріч має відбутися в понеділок, повідомив голова Секретаріату Президента Віктор Балога. За його словами, Президент прагне якнайшвидше покласти край «ганебній серії зруйнованих домовленостей».

«Оскільки більшість поводиться як вуличний „кидала“, то гостро стоїть питання: як і з ким можна домовлятися про рішення, необхідні суспільству i країні? Стало зрозуміло, що навіть запевняння від перших осіб із коаліційно-урядового тандему не мають сили зобов’язання», — зазначив Віктор Балога.

У середу Президент уже домовився було з прем’єром та спікером, що більшість підтримає кандидатуру, яку запропонує глава держави. Він зазначив тоді, що йшлося саме про Огризка.

Але в четвер Верховна Рада, яка розпочала розгляди кандидатуру Огризка на керівника МЗС, відклала цей розгляд на вівторок.

Раніше парламент вже один раз провалив кандидатуру Володимира Огризка.
XS
SM
MD
LG